Le Rive Ribolla Gialla suché 2023 0,75l – 12,5 %
Objem: 0,75l
Alkohol: 12,5%
Zbytkový cukr: 6 g/l
Kyselinky: 6 g/l
Odrůda: Ribolla Gialla
Podrobný Popis:
Produkční oblast: naše vinice v Buttrio (Ud)
Zrání: první dny září
Technika tréninku révy: Cordon Training
Hustota rostlin: 4500 rostlin na hektar
Složení půdy: půda skládající se z kamene, sypká a vápenatá.
Vinifikace: po sklizni se hrozny ukládají do ocelových van při kontrolované teplotě 10-12 °C po dobu cca. 12-36 hodin, aby se ze slupek extrahovalo co největší množství složek typických pro aroma. Po oddělení moštu a slupek následuje fermentace vybranými kvasinkami při teplotě 18 °C po dobu cca 15 dnů. Víno se před prodejem nechá několik měsíců zušlechťovat v ocelových nádržích.
Popis: Má slámově žlutou barvu se zelenkavými odlesky a jemnou, lehce aromatickou vůni, která připomíná tropické ovoce jako ananas, banán a zralou meruňku s nádechem středomořského koření. Jemná chuť, elegantní a harmonická, je příjemně aromatická a rozhodně svěží.
Jídelní párování: vynikající jako aperitiv, k moderním předkrmům, snackům, lehkým quiche nebo jednohubkám z rybí pěny. Skvěle se hodí ke grilovaným nebo vařeným rybím hlavním masům, čerstvým sýrům, jako je mozzarella a ricotta, a produktům ze zeleninových polí, jako jsou cherry rajčata. Podáváme při teplotě 10-12 °C.
Uchovávání: skladujte na čerstvých místech při teplotě 12-16 °C, daleko od světla, nevyvarujte se dlouhodobému uchovávání v lednici.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.